BEİJİNG, 15 Aralık (Xinhua) -- Geminidler, 3200 Phaethon adlı bir asteroitten gelen kırık parçalardan oluşuyor. Dünya, her yıl Aralık ayının ortalarında Phaethon'un kırık parçalarının gidiş alanına giriyor ve meteorların İkizler takımyıldızı yönünde ilerlemesine neden oluyor, bu nedenle de takımyıldızın adı olan "İkizler" anlamına gelen Latince "Gemini"ye atıfla "Geminid" olarak anılıyor.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti
13 Aralık 2021'de çekilen fotoğraf, Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde bulunan Lijiang şehrindeki Yulong Kar Dağı üzerinde görülen yıldız izlerini gösteriyor. (Görüntü birden çok pozun birleştirilmesiyle elde edildi) (Fotoğraf: Jiang Wenyao/Xinhua)
14 Aralık 2021'de çekilen fotoğraf, Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde bulunan Lijiang şehrindeki Yulong Kar Dağı'nda, Geminid meteor yağmuru sırasında bir meteoru gösteriyor. (Fotoğraf: Hu Chao/Xinhua)
14 Aralık 2021'de çekilen fotoğraf, Çin'in güneybatısında yer alan Yunnan eyaletinde bulunan Lijiang şehrindeki Yulong Kar Dağı'nda Geminid meteor yağmuru sırasında bir meteoru gösteriyor. (Fotoğraf: Hu Chao/Xinhua)
14 Aralık 2021'de çekilen fotoğraf, Çin'in başkenti Beijing'deki Geminid meteor yağmuru sırasında bir meteoru gösteriyor. (Fotoğraf: Xing Guangli/Xinhua)
14 Aralık 2021'de çekilen fotoğraf, Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde bulunan Lijiang şehrindeki Yulong Kar Dağı'nda Geminid meteor yağmuru sırasında bir meteoru gösteriyor. (Fotoğraf: Hu Chao/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI