Çin Mühendislik Akademisi üyesi ve pandemiye karşı olağanüstü çabalarından dolayı "Halkın Kahramanı" fahri unvanının sahibi olan Zhang, GÇT ve Batı tıbbının sinerjisinin Çin'in Kovid-19 pandemisiyle mücadelesinde öne çıktığını ve bu sinerjinin GÇT'nin en iyi uygulamalarını ileriye taşırken sürekli yeniliğin bariz bir örneği olduğunu belirtti.

Wuhan kentindeki ilk elden deneyiminden bahseden Zhang, pandeminin ilk dönemlerinde sıkı karantinayla birlikte GÇT ile hastalara erken müdahale etmenin, pandeminin yayılmasını önlemede çok önemli bir rol oynadığını kaydetti. Zhang, bu eklektik tedavi sayesinde, Wuhan'ın Jiangxia bölgesinde görev yaptığı geçici hastanede 564 hastanın hiçbirinde hafif semptomların şiddetli semptomlara dönüşmediğini veya hastalar iyileştikten sonra hastalığın tekrar nüksetmediğini söyledi.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Zhang, GÇT'yi ve onun altında yatan mantığı modern bilimle yorumlamanın çaba gösterilmeye değer bir hedef olduğunu vurguladı. GÇT'nin bağışıklık sistemini düzenlemeye, bozulmuş organları korumaya ve virüsün üremesini bir ölçüde dizginlemeye yardımcı olduğu için Kovid-19 tedavisinde etkili olduğu belirtiliyor. Zhang, Çin halkının yanı sıra dünyaya da fayda sağlamak için GÇT'yi modern teknolojiyle birleştirmek ve gücünü daha iyi kullanmak için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Editör: İRFAN KARSLI