DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Gansu'da, 18 Ekim'den Pazar gün sonuna kadar, sekizi ağır ve ikisi kritik durumda olan yerel kaynaklı 105 teyitli Kovid-19 vakası bildirildi. Tüm hastalara belirlenen hastanelerde Geleneksel Çin Tıbbı tedavisi uygulanıyor. Çin Devlet Konseyi'ne bağlı Kovid-19'u Ortak Önleme ve Kontrol Mekanizması'nın Gansu'daki uzmanlarından Zhang Zhongde'ye göre, son dönemde Kovid-19'un yeniden canlandığı eyalette vakalar arasında daha fazla yaşlı hasta bulunuyor. Zhang, bu hastaların çoğunun 50 yaş üzerinde olduğunu ve diyabet, hipertansiyon ve kronik akciğer hastalıkları gibi başka rahatsızlıkları bulunduğunu belirtti.

Çinli uzman, son derece bulaşıcı Delta varyantının daha da zorlaştırdığı tedavi sürecinde Geleneksel Çin Tıbbı'nın hayati önemdeki rolüne dikkat çekti. "Tedavi protokolümüzde Batı tıbbı ile Geleneksel Çin Tıbbı'nı birleştirdik ve ciddi durumdaki vakaların seyrinin kritik hale gelmesini etkili biçimde önledik" dedi.

Zhang, Geleneksel Çin Tıbbı'nın öksürük ve ağız kuruluğu ile farenjit semptomlarını hafifletmeye yardımcı olduğunu ve ateşi olan hastaların vücut ısısının 36 ila 48 saat içinde kontrol altına alınabildiğini belirtti. Çin tıp sisteminde kullanılan bitkilerin yetiştirilmesinde uzun bir geçmişi olan Gansu eyaleti, Geleneksel Çin Tıbbı için önemli bir üretim üssü konumunda. Ülkede Kovid-19 hastalarını tedavi etmek için yaygın olarak uygulanan Geleneksel Çin Tıbbı'nın etkili olduğu kanıtlandı.

Editör: İRFAN KARSLI