KOLOMBO, 27 Aralık (Xinhua) . Kolombo'nun merkezindeki iş bölgesinin yakınına kurulan Kolombo Liman Kenti projesi, Çin Liman Mühendisliği Şirketi (CHEC) ile Sri Lanka hükümeti tarafından birlikte geliştirilen büyük ölçekli bir yatırım projesi. Kuşak ve Yol İnisiyatifinin birlikte kurulmasında Çin ile Sri Lanka arasında bir işbirliği modeli olarak görülen proje, yerel ekonomiyi yeniden şekillendiriyor, bölgesel büyüme için yeni fırsatlar yaratıyor ve gelecekteki ekonomik kalkınma için itici bir güç olarak ortaya çıkıyor.

Havadan çekilen fotoğrafta, Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da yapılmakta olan Kolombo Liman Kenti projesinin panoramik görünümü yer alıyor, 26 Kasım 2021. (Fotoğraf: Çin'in CHEC Liman Kenti Kolombo (Pvt) Ltd. Şti./Xinhua aracılığıyla)
Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da yapılmakta olan Kolombo Liman Kenti'nin yapay plajı, 21 Aralık 2021. (Fotoğraf: Tang Lu/Xinhua)
Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da yapılmakta olan Kolombo Liman Kenti'nin yapay plajında oynayan çocuklar, 3 Aralık 2021. (Fotoğraf: Tang Lu/Xinhua)

Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI