Dünya

Geely ve Volocopter, ortak uçak girişimi için işbirliğine gitti

Ortak girişim, Volocopter ürünlerinin Çin pazarındaki üretim ve pazar operasyonlarından sorumlu olacak. Girişim, önümüzdeki 3 ila 5 yıl içinde Çin'de kentsel hava hareketliliğ...

Abone Ol

Ortak girişim, Volocopter ürünlerinin Çin pazarındaki üretim ve pazar operasyonlarından sorumlu olacak. Girişim, önümüzdeki 3 ila 5 yıl içinde Çin'de kentsel hava hareketliliğini (UAM) teşvik etmeye yardımcı olmayı planlıyor. Volocopter (Chengdu) Technology Limited Şirketi veya kısaca Volocopter Chengdu olarak adlandırılan yeni şirket, lojistik amaçlı insansız hava araçları ve insanlı uçaklar da dahil olmak üzere 150 uçak siparişi için Volocopter ile anlaşma imzaladı.

Ortak girişimden yapılan açıklamaya göre, hava araçları ve parçaları, Geely'nin Çin'deki bir üretim üssü olan Hubei Geely Terrafugia'da üretilecek. Volocopter Chengdu, aynı zamanda 28 Eylül'de düzenlenecek 13. Çin Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'na (Airshow Çin) da katılacak.

Volocopter CEO'su Florian Reuter, video bağlantısı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Bugün, UAM endüstrisi için en büyük tek pazar fırsatı olan Çin'e uygun fiyatlı elektrikli hava hareketliliği getirme hedefiyle çıktığımız yolculukta bir başka önemli kilometre taşını işaret ediyor" dedi.

UAM, insan ve malların, kent veya banliyö hava sahalarında daha alçaktan taşınması için dikey kalkış ve iniş (eVTOL) yapabilen elektrikli uçakların kullanıldığı yeni bir kentsel ulaşım türü olarak biliniyor. Giderek yoğunlaşan kent içi trafiğinin yükünü hafifletmeye yardımcı olan yeni hizmet, insan ve malların varış noktalarına daha hızlı ve daha güvenli ulaşmasını da sağlıyor. Volocopter, şu anda Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı'ndan tasarım ve üretim onayı almış, dünyanın ilk ve tek eVTOL uçak üreticisi konumunda bulunuyor.