EL-ARİŞ, 24 Ekim (Xinhua) -- Savaşın tahribata yol açtığı Gazze Şeridi'ne insani yardım götüren çok sayıda uçak, Pazartesi günü Mısır'ın Kuzey Sina vilayetinde bulunan el-Ariş Havalimanı'na indi. Kuzey Sina Valiliği tarafından Salı günü sabah saatlerinde yapılan açıklamaya göre, 12 Ekim'den bu yana Kuzey Sina'daki el-Ariş Havalimanı'na en az 27 yardım uçağı iniş yaptı. Bu uçaklar Türkiye, Ürdün, BAE, Rusya ve Brezilya gibi ülkelerden ve Birleşmiş Milletler kuruluşlarından yardım taşıdı.

Mısır'ın el-Ariş kentindeki bir depoda Gazze Şeridi için insani yardım taşıyan Mısır Kızılay'ı çalışanları, 23 Ekim 2023. (Fotoğraf: Ahmed Gomaa/Xinhua)

Çin'in Tianmen Dağı'nda Wingsuit Uçuşları Dünya Şampiyonası düzenlendi Çin'in Tianmen Dağı'nda Wingsuit Uçuşları Dünya Şampiyonası düzenlendi

1-272Mısır'ın el-Ariş kentindeki bir depoda Gazze Şeridi için insani yardım taşıyan Mısır Kızılay'ı çalışanları, 23 Ekim 2023. (Fotoğraf: Ahmed Gomaa/Xinhua)

2-241Mısır'ın el-Ariş kentindeki bir depoda Gazze Şeridi'ne gönderilen insani yardım görülüyor, 23 Ekim 2023. (Fotoğraf: Ahmed Gomaa/Xinhua)

3-223Mısır'ın el-Ariş kentindeki bir depoda Gazze Şeridi için Türkiye'den gönderilen insani yardım taşıyan Mısır Kızılay'ı çalışanları, 23 Ekim 2023. (Fotoğraf: Ahmed Gomaa/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay