GAZZE, 26 Ağustos (Xinhua) -- 2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze'ye 1,26 milyon doz çocuk felci aşısı ulaştı. Gazze'deki sağlık yetkililerinin Pazar günü yaptıkları yazılı açıklamada, aşılama kampanyasına yönelik hazırlıkların ortaklarla koordinasyon halinde sürdürüldüğü belirtildi. Ramallah merkezli Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, doğumdan 10 yaşına kadar her çocuğa iki doz çocuk felci aşısının yapılmasının öngörüldüğü kampanya kapsamında Gazze'deki 640.000 çocuğun aşılanması hedefleniyor. Bakanlığın, kampanyanın kısa süre içeresinde başlatılabilmesi için uluslararası sağlık ortaklarıyla koordineli çalıştığı ve Gazze'de devam eden "İsrail saldırıları" karşısında sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamak üzere durmaksızın çaba gösterdiği vurgulandı.

Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Açıklamada uluslararası toplum ve kuruluşlara, "saldırıları" durdurması ve Gazze'deki sağlık personelinin çalışmalarına izin vermesi için İsrail üzerindeki baskıyı artırma çağrısında bulunuldu. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ağustos ayı ortalarında yaptığı bir açıklamada BM'nin ay sonunda Gazze'de 640.000'den fazla çocuğun aşılanması için iki aşamalı bir kampanya başlatma planını duyurmuştu. Hamas, aşılama çalışmalarının gerçekleştirilebilmesi için BM'nin yaptığı ateşkes çağrısını kabul etti. Çocuk felci, özellikle beş yaş altı çocukları etkileyen oldukça bulaşıcı bir viral hastalık. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre insandan insana bulaşan virüs, çoğunlukla dışkı-ağız yoluyla ender durumlarda ise kontamine su veya gıda yoluyla bulaşıyor.

Kaynak: rss