GAZZE, 18 Temmuz (Xinhua) -- İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları on binlerce can kaybına neden olurken, bölgedeki altyapıda da büyük tahribat meydana geldi.  Filistinliler su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kova ve bidonlarla geçici çözümlere başvurmak zorunda kalıyor. 

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Haziran ayında sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki su, sanitasyon tesisleri ve altyapının yaklaşık yüzde 67'sinin yıkıldığını ya da hasar gördüğünü belirtmişti. 

Gazze'nin kuzey kesimlerindeki derme çatma barakalarında banyo yapan Filistinli bir çocuk, 17 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Mahmoud Zaki/Xinhua)

Gazze'nin kuzey kesimlerindeki derme çatma barakalarında yemek pişirmeye hazırlanan Filistinli bir kadın, 17 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Mahmoud Zaki/Xinhua)

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Lübnan'da çağrı cihazlarıyla yapılan saldırıları kınıyoruz İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Lübnan'da çağrı cihazlarıyla yapılan saldırıları kınıyoruz

Gazze'nin kuzey kesimlerindeki derme çatma barakalarında bulaşık yıkayan Filistinli bir kadın, 17 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Mahmoud Zaki/Xinhua)

Gazze'nin kuzey kesimlerindeki derme çatma barakalarında su kaynatan Filistinli bir kadın, 17 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Mahmoud Zaki/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay