Yurt

Gazze'den İsrail'in iç kesimlerine ve güneyine onlarca roket fırlatıldı

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada roketlerin, İsrail'in finansal başkenti Tel Aviv, Ben Gurion Havaalanı ve İsrail'in iç kesimlerinde ve güneyinde yer alan diğer büy...

Abone Ol

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada roketlerin, İsrail'in finansal başkenti Tel Aviv, Ben Gurion Havaalanı ve İsrail'in iç kesimlerinde ve güneyinde yer alan diğer büyük şehirleri hedef aldığı belirtildi. Roket saldırılarında ölen veya yaralanan olup olmadığına ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Gazze Şeridi'nde yönetimi elinde bulunduran Hamas Cumartesi günü erken saatlerde yaptığı açıklamada İsrail'in, Gazze şehrinde Al-Jazeera TV ile Associated Press ofislerinin de içinde yer aldığı çok katlı bir binaya yaptığı yıkıcı saldırının "öcünü almak" için yakında İsrail'e roket saldırısı düzenleyeceğine dair uyarıda bulunmuştu.

İsrail, Pazartesi'den bu yana Gazze'ye yüzlerce hava saldırısı ve bombardıman düzenledi. Bu saldırılarda 41'i çocuk, 23'ü kadın, en az 145 kişi öldü. Öte yandan Gazze'deki militan gruplar tarafından fırlatılan roketler İsrail'de beş yaşında bir çocuk, bir asker ve iki kadının da aralarında bulunduğu 10 kişinin ölümüne yol açtı.