Dünya

Gazze'deki militan gruplar ilk ortak askeri tatbikatlarını yaptı

Hamas hareketinin silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 12 militan grup, Salı günü Gazze Şeridi'nde "Zor Köşe" adı verilen ilk ortak...

Abone Ol

Hamas hareketinin silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 12 militan grup, Salı günü Gazze Şeridi'nde "Zor Köşe" adı verilen ilk ortak askeri tatbikatlarını gerçekleştirdi. Tatbikata, Hamas'ın yanı sıra İslami Cihad Hareketi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi'nin silahlı kanatları da katıldı.

Kendisini 12 militan grubun yer aldığı ortak askeri meclisin sözcüsü olarak tanıtan maskeli bir militan, tatbikat başlamadan önceki kısa bilgilendirme brifinginde söz konusu grupların ortak açıklamasını okudu. Sözcü, "Ortak askeri tatbikatlar, tüm Filistinli gruplar arasındaki birliği açıkça ifade ediyor. Bu da, askeri kanatlar arasında ortak eylem ve işbirliğini güçlendiriyor" dedi.

Sözcü ayrıca askeri kanatların, "herhangi bir zaman ve yerde Filistin halkına yönelik olası bir çatışmaya karşılık verme" konusunda ortak karar aldığını belirtti. Basın toplantısının hemen ardından denize uzun menzilli füzeler atıldı. Deniz ve kara faaliyetlerini de içeren tatbikatlar birkaç saat sürdü. Küçük keşif uçaklarının da tatbikat alanının üzerinde süzüldüğü görüldü.