GAZZE, 17 Kasım (Xinhua) -- Gazze'nin orta ve güney kesimlerinde Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından yönetilen barınaklar, yerinden edilenlerin sayısının rekor kırması sonucu aşırı kalabalık hale geldi. UNRWA tarafından Çarşamba günü yayımlanan bir raporda, Gazze'de 1,6 milyondan fazla kişinin ülke içinde yerinden edildiği ve yaklaşık 813.000'inin ise UNRWA'nın 154 tesisine sığındığı belirtildi.

Çin, sürdürülebilir uçak yakıtı pilot programı başlattı Çin, sürdürülebilir uçak yakıtı pilot programı başlattı

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde, yerinden edilen Filistinliler için okuldan dönüştürülmüş geçici bir barınak, 16 Kasım 2023. (Fotoğraf: Rizek Abdeljawad/Xinhua)

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Çarşamba günü yayımladığı raporda UNRWA barınaklarının kapasitelerinin çok üzerinde insan barındırdığını, bunun da akut solunum yolu enfeksiyonları ve ishal gibi hastalıkların yayılmasına yol açarak çevre ve sağlıkla ilgili endişeleri artırdığını belirtti. OCHA'ya göre aşırı kalabalık ayrıca ajansın etkili ve zamanında hizmet sunma kabiliyetini de olumsuz etkiliyor.

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bir okuldan dönüştürülmüş geçici bir barınaktaki yerinden edilmiş Filistinliler, 16 Kasım 2023. (Fotoğraf: Rizek Abdeljawad/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay