Hamas'ın idaresindeki sağlık bakanlığına bağlı koruyucu sağlık uygulamaları departmanı başkanı Majdi Dheir gazetecilere, Gazze'deki bakanlığın Rus aşılarını Batı Şeria'dan almayı beklediğini söyledi.

Dheir, "Programa göre, aşılama prosedürleri Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde aynı hızda yürütülecek" dedi. Dheir şöyle devam etti: "Filistin'e halen ulaşmış bulunan aşı Rus aşısıdır, diğer ülkelerin ürettiği aşılara ait müteakip sevkiyatlar da önümüzdeki günlerde gelecek." Dheir, "Aşı ücretsiz olacak. Kimseyi aşı olmaya zorlamayacağız, aşılama yoluyla koronavirüsün yayılmasını sınırlandırılmak için çalışıyoruz," dedi.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Filistin, Pazartesi günü, 612 yeni Kovid-19 vakası bildirirken Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi'nde geçtiğimiz Mart ayından bu yana ortaya çıkan toplam vaka sayısı da 183.977'ye yükselmiş oldu. Pazartesi günü yeni virüs nedeniyle yedi kişinin hayatını kaybettiğinin bildirildiği Filistin bölgesinde toplam can kaybı da 2.079 oldu. Sadece Gazze Şeridi'nde toplam 52.599 Kovid-19 vakası görülürken, virüs nedeniyle yaşanan toplam can kaybı sayısı ise 529.

Editör: İRFAN KARSLI