LANZHOU, 1 Aralık (Xinhua) Halk arasında "Uçan Kırlangıcı Ezen At" olarak bilinen önemli bir ulusal hazine, gelecek yıl Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde sergilenecek. Duyuruyu Çarşamba günü yapan Gansu eyalet müzesi, Çin'in en üst seviye ulusal düzeyde koruması altında bulunan bir kültürel tarihi eser olan bronz heykelin, 2022 itibarıyla her yıl 1 Mayıs ila 15 Ekim tarihleri arasında sergileneceğini belirtti.

Malezya'nın Malakka kentinde ilk kez düzenlenen Hanfu Festivali renkli görüntülere sahne oldu Malezya'nın Malakka kentinde ilk kez düzenlenen Hanfu Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Bu başyapıt, 1969 yılında, eyaletin Wuwei ilçesinde bulunan ve Doğu Han Hanedanlığı döneminden (MS 25-220) kalan Leitai Mezarı'ndan çıkarılmıştı. Han Hanedanlığı dönemini yansıtması sebebiyle ünlü olan bronz heykel, 1983 yılında da Çin turizminin simgesi haline geldi. Dönemini yansıtan bu sanat eseri, Çin ulusunun köklü kültürel geleneğini ve doğu estetiğini dünyaya açtı. Bu kültürel tarihi eser şu anda Gansu eyalet müzesinde bulunuyor.

Editör: İRFAN KARSLI