Dünya

Gana'da tren kazasında 4 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı

AKRA, 19 Aralık (Xinhua) Xinhua'ya konuşan Gana Polis Teşkilatı Batı Bölge Komutanlığı'nda bir yetkili olan Sebastian Folivie, Cuma gece yarısına yakın bir zamanda Tarkwa-Kojo...

Abone Ol

AKRA, 19 Aralık (Xinhua) Xinhua'ya konuşan Gana Polis Teşkilatı Batı Bölge Komutanlığı'nda bir yetkili olan Sebastian Folivie, Cuma gece yarısına yakın bir zamanda Tarkwa-Kojokrom güzergahında zıt yönlerde hareket eden ve manganez taşıyan iki kargo treninin kazaya karıştığını söyledi. Folivie, bir trende fren arızasının yaşandığını ve diğer trene Wassa Manso topluluğu dolaylarında çarptığını söyledi.

Folivie, Gana Ulusal İtfaiye Teşkilatı'ndan bir kurtarma ekibinin hızla olay yerine sevk edildiğini ve ekibin enkazda mahsur kalanları kurtarmak için, ezilen vagonları keserek açtığını söyledi. Ganalı yetkili yaralılardan üçünün tedavi edilerek taburcu edildiğini ve dört cansız bedenin de kimlik tespiti yapılarak ailelerine teslim edilmek üzere hastanenin morguna kaldırıldığını da kaydetti. Yetkili, "Kazanın gerçek nedenini belirlemek için polis incelemeleri devam ediyor" diye konuştu.