Yurt

Gana, Afrika'nın muhtemel aşı üretim merkezi seçildi

Açıklamada, "Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis ile yapılan bir toplantıda, Avrupa Komisyonu, Gana'nın Kovid-19 aşılarının Afrika'daki muhtemel üretim merke...

Abone Ol

Açıklamada, "Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis ile yapılan bir toplantıda, Avrupa Komisyonu, Gana'nın Kovid-19 aşılarının Afrika'daki muhtemel üretim merkezi olarak seçilmesine işaret etmiştir" diye kaydedildi. Açıklama, Gana Devlet Başkanı Nana Addo Dankwa Akufo-Addo ile Dombrovskis'in Belçika'da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir toplantının ardından geldi.

Açıklamaya göre, Avrupa Birliği ve Gana'dan özel görev komiteleri bu girişimi gerçekleştirme yöntemlerini görüşmek üzere uygun bir zamanda biraraya gelecekler. Gana, Dünya Sağlık Örgütü'nün Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında Kovid-19 aşısı alan ilk ülke olmuş ve toplu aşılamanın ilk aşamasına Mart başında başlamıştı. Gana Sağlık Hizmetleri'ne göre ülkede şu ana dek 900.000 dozun üzerinde aşı yapıldı ve bu yılın sonuna kadar 20 milyon kişinin aşılanması bekleniyor.