Dünya

G. Kore'nin ihracatı Ağustos'un ilk 20 gününde yüzde 40,9 arttı

Güney Kore Gümrük İdaresi'nin verilerine göre, ekonomisinin yaklaşık yarısı ihracata dayalı Güney Kore'de ihracat, 1-20 Ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde...

Abone Ol

Güney Kore Gümrük İdaresi'nin verilerine göre, ekonomisinin yaklaşık yarısı ihracata dayalı Güney Kore'de ihracat, 1-20 Ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40,9 artışla 32,2 milyar ABD dolarına yükseldi. Küresel talep Kovid-19 pandemisinin etkisinden kurtulmaya devam ederken, Güney Kore'nin günlük ortalama ihracatında da yüzde 31,5'lik bir artış oldu. Ağustos ayının ilk 20 gününde; yağ ve çelik ürünleri ihracatı yüzde 50'nin üzerinde arttı; yarı iletkenlerin, otomotiv parçalarının, otomobillerin ve mobil cihazların her birinde yaşanan ihracat yüzde 30'un üzerine çıktı.

Güney Kore'nin en büyük ticaret ortağı olan Çin'e yapılan sevkiyat yüzde 37,3 tırmanırken; Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve Vietnam'a yapılan sevkiyatta da sırasıyla yüzde 50,1, yüzde 42,7 ve yüzde 12,9 büyüme oldu. Ağustos ayının ilk 20 gününde Güney Kore'nin ithalatı da yıllık yüzde 52,1 artışla 35,8 milyar ABD dolarına çıkarken, ülkenin dış ticaret açığı 3,6 milyar ABD doları oldu.