Pazartesi günü RTL radyosuna konuşan Galhau, "İkinci dalga öncesinde, yüzde 9'dan biraz daha az bir küçülme yaşayacağımızı düşünüyorduk. Ancak şimdi bu küçülmenin 2020'nin tamamında yüzde 9 ile yüzde 10 arasında olmasını bekliyoruz," dedi.

Galhau,"Elbette bu tahminimiz... kısıtlamaların devam etmesine bağlı olacaktır," diye ekledi.

Fransa, pandeminin ağır ikinci dalgasını kontrol altına alabilmek için 30 Ekim'de yiyecek içecek ve etkinlik organizasyon sektörü de dahil olmak üzere hayati olmayan işyerlerinin kapalı kalmasını öngören ulusal çapta sokağa çıkma kısıtlamalarını uygulamaya koydu. Buna göre, sadece temel ihtiyaç maddeleri ve ilaç satan dükkanlar açık kalabiliyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Uygulama kapsamında, insanların en az Aralık başına kadar evde kalmaları gerekiyor. İşe gitmek, temel ihtiyaç malzemeleri almak veya sağlıkla ilgili bir acil durum için sokağa çıkmak zorunda olanlar bir belge imzalamak zorunda.

Fransa Merkez Bankası Başkanı, ikinci kısıtlama uygulamasının ülke ekonomisinin normal düzeyinden yüzde 12 daha az çalışmasına neden olarak ekonomik faaliyet üzerinde "ciddi bir olumsuz etkide" bulunduğuna inanıyor.

Fransa hükümeti daha önce yaptığı açıklamada, ülke ekonomisinin 2020'nin tamamında yüzde 11 küçülmesini beklediği bildirmişti.

Editör: İRFAN KARSLI