Fransa Merkez Bankası açıklamada, "Fransa'da ekonomik faaliyet 2021 yılında güçlü bir toparlanma yaşıyor. Hala yürürlükte olan halk sağlığı kısıtlamalarının etkili olduğu yılın ilk döneminden sonra, kapanmanın aşamalı olarak kaldırılması ve aşı kampanyasının hızlandırılması, ekonominin ikinci yarıda ciddi bir şekilde toparlanmasını sağlamalı" ifadelerini kullandı.

Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Fransa Merkez Bankası, üç aylık ekonomik görünümünde bu yılki büyüme tahminini 0,4 puan artırdı ve yüzde 5,8'e yükseltti. Bu oran yüzde 4,6 olan Euro Bölgesi ortalamasının oldukça üstünde bulunuyor. 2022 yılında Fransa'nın gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYİH), Mart ayında tahmin edilen yüzde 3,8'den yüzde 4'e çıkacağını belirten banka, "kriz nedeniyle oluşan performans kaybının artık başlangıçta tahmin edilenden çok daha az görüldüğünü" ifade etti.

Fransa Merkez Bankası'na göre, Fransız ekonomisi, daha önceden tahmin edilenden bir çeyrek önce, gelecek yılın başından itibaren kriz öncesi faaliyet seviyelerine dönecek. Açıklamada buna neden olarak hanehalkının kriz sırasında ertelediği projeleri yakalaması ve yatırımın güçlü kalması gösterildi. Öte yandan, ekonomik görünümün "Fransa'daki ve dünyanın geri kalanındaki sağlık durumunun gelişimine güçlü bir şekilde bağlı olduğu" kaydedildi ve aşıya dirençli Kovid- 19 türlerinin ortaya çıkma olasılığının kısıtlamaların yeniden getirilmesine yol açabileceği ve aktivitenin kısıtlanabileceği konusunda uyarıda bulunuldu.

Fransız hükümeti, ülke ekonomisinin 2021 yılında yüzde 5 büyümesini bekliyor. 2020 yılında Fransa'nın ekonomik büyümesi, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en ağır resesyonunu yaşayarak koronavirüs salgını nedeniyle yüzde 8 daralmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI