Saint-Etienne kentine yaptığı ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Macron, söz konusu yatırım paketinin amacının Fransa'nın "düşük maliyetli ülkelere yönelmesinin önüne geçmek" için, "yarının teknolojileriyle" yeniden sanayileştirilmesi olduğunu söyledi. Macron, "Geride kalmamak için sanayimizi dijitalleştirmek ve robotize etmemiz gerekiyor" dedi.

Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor

Hedefin, "üretim otomasyonu, yapay zeka ve bağlı nesneleri" birleştiren bir sanayi sektörünü "beş yıl içinde" teşvik etmek olduğunu belirten Fransa Cumhurbaşkanı, paranın yarısının yapay zeka ile entegre robotların tasarımına yatırılacağını açıkladı.

Macron, "30 yıl öncenin çözümlerine bakmak yerine, Fransa'yı yeniden sanayileştirmeyi mümkün kılacak gerçek bir endüstriyel dönüşümün yayılmasına yardımcı olacağız" dedi. Macron'un açıklaması, Fransa'nın endüstriyel rekabet gücünün ve geleceğin teknolojilerinin geliştirilmesine beş yılda 30 milyar euroluk yatırımı öngören "Fransa 2030" planının tanıtılmasının hemen ardından geldi. (1 euro = 1,16 ABD doları)

Editör: İRFAN KARSLI