Dünya

Fransa 2021'de 50 milyon yabancı turist çekmeyi hedefliyor

Le Journal de Dimanche gazetesine konuşan Lemoyne, "2019'daki 90 milyon ve geçen yılki 35 milyona kıyasla bu yıl 50 milyon yabancı turisti ağırlamayı umuyoruz. O nedenle bu ya...

Abone Ol

Le Journal de Dimanche gazetesine konuşan Lemoyne, "2019'daki 90 milyon ve geçen yılki 35 milyona kıyasla bu yıl 50 milyon yabancı turisti ağırlamayı umuyoruz. O nedenle bu yaz umut verici" dedi. Bakan, Fransa'dan dönenlere 14 gün karantina uygulayan İngiltere hariç başta Almanya, Hollanda ve Belçika olmak üzere Avrupa ülkelerinden turist akışının yeniden başladığını belirtti.

Lemoyne ayrıca Amerikan pazarının ılımlı bir şekilde toparlandığını, Asyalı turistlerin ise gelecek yıla kadar geri dönmeyeceğini ifade etti. Koronavirüsü, "daimi beklenmedik durum" diye nitelendiren bakan, olası bir salgın dalgasına "bölgeselleştirilmiş müdahalede bulunulacağını" taahhüt etti. Lemoyne, kişinin aşılandığını veya Kovid-19 test sonucunun negatif olduğunu kanıtlayan sağlık geçiş belgesinin, koronavirüsle mücadelede önlemlerin ihlalini engelleyen önemli bir araç olduğunu vurguladı.

Fransa, pandemi başlamadan önce her yıl yaklaşık 90 milyon yabancı turistle dünyanın en çok ziyaret edilen ülkesiydi. Geçen yıl turist gelişleri yaklaşık üçte iki oranında azaldı ve turizm sektörünün geliri 2019'a göre yüzde 41 oranında düşerek 89 milyar euroya (106 milyar ABD doları) indi. Turizm sektörü, Fransa'nın gayrisafi yurtiçi hasılasının yaklaşık yüzde 8'ini oluşturuyor ve yaklaşık 2 milyon doğrudan ve dolaylı iş imkanı yaratıyor.