Çin'de sonbahar tahıl hasadının yaklaşık yüzde 70'i tamamlandı Çin'de sonbahar tahıl hasadının yaklaşık yüzde 70'i tamamlandı

SHANGHAİ, 8 Aralık (Xinhua) -- Ford Çin, Çin'den denizaşırı pazarlara yaptığı yıllık araç ihracatının 2023 yılında ilk kez 100.000 adedi aşarak tarihi bir rekora ulaştığını açıkladı. Bu dönüm noktası, Çin'den yapılan araç ihracatının büyük bir genişleme eğilimi gösterdiği bir dönemde gerçekleşti. 2023'ün ilk on ayında Çin otomotiv pazarından yaklaşık 4 milyon araç ihraç edilerek, geçen yılın aynı dönemine göre neredeyse yüzde 60 artış kaydedildi. Bu rakamlar, Çin'i potansiyel olarak 2023'te dünyanın lider araç ihracatçısı konumuna getiriyor.

Ford Çin Başkanı ve CEO'su Sam Wu, "100.000 araç ihracatı rekoruna ulaşmamız, Çinli ortaklarımızla yaptığımız kazan-kazan işbirliğinin bir sonucu" dedi. Wu, Çin'in endüstriyel yetenekleri ve maliyet avantajları sayesinde, Ford'un Çin'de tasarlanan ve imal edilen ürünlerinin uluslararası pazarlarda rekabet üstünlüğüne sahip olduğunu belirtti. Şirkete göre, Ford Çin şu anda ağırlıklı olarak Ortadoğu, Güneydoğu Asya ve Amerika gibi bölgelerdeki denizaşırı pazarları hedefliyor.

Editör: Şeymanur Erbay