Ekonomi

İkinci el otomobil alacaklar dikkat! Fiyatlar değişiyor, otomobil alma ihtimali artıyor

2021 yılının ortalarından bu yana ikinci el otomobil ve sıfır otomobil fiyatlarındaki artışlar vatandaşın elini kolunu bağladı. Ancak bu fiyatlar şimdilerde tamamen değişiyor.

Abone Ol

Özellikle koronavirüs salgını ve otomotiv sektöründeki çip krizi nedeniyle araç fiyatlarında artış yaşanmıştı. Şu andaki şartlara baktığımız zaman ise sıfır otomobil almak neredeyse imkansız hale geldi.

Şartlar hali hazırda kötüyken bir de üstüne artan enflasyon ve dolar kurundaki artışlar da eklenince bu durum daha da kötüye gitti diyebiliriz. Durum böyle olunca da ekonomik şartlar sebebiyle otomobil fiyatları iyice arttı.

En basit otomobili almak bile artık 350 bin TL gibi bir fiyat etiketi ile başlıyor. Bu rakamı gözden çıkarmak da ekonominin durumu böyleyken çok mümkün olmayabiliyor. Ancak bu durum yakında gelecek bir düzenleme ile değişebilir. Sıfır otomobilleri artık tamamen unutmamız gereken bir döneme girdik desek yanlış olmaz ancak ikinci el otomobilde de artan fiyatlar otomobil almak isteyen vatandaşları fazlasıyla zorlamaya başlamış durumda.

Ancak ikinci el otomobilde yaşanan bu üzücü durum yakında bir değişikliğe şahit olabilir. Zira geçtiğimiz dönemlerde meclise elektrikli otomobillerdeki ÖTV oranının düşürülmesi ile ilgili bir yasa gelmişti.

Zira geçtiğimiz dönemlerde meclise elektrikli otomobillerdeki ÖTV oranının düşürülmesi ile ilgili bir yasa gelmişti. Bu yasa ile birlikte elektrikli otomobilleri satın alırken çok ciddi bir fiyat indirimi mümkün olabilecek.

Vatandaşlar da bu durumda SUV tarzı otomobillerin sıfır modellerini satın alabilecek hale gelebilecek. Rekabetin artacağı bu ortamda ikinci el araçların da satış fiyatları mecburen düşecek.

(HaberGlobal)