Xinhua

Fitch: Çin'in ekspres teslimat sektöründe hızlı konsolidasyon bekleniyor

Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin merkezi Haikou'daki SF Express teslimat şirketinin ekspres dağıtım merkezinde çalışan işçiler, 8 Kasım 2020. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinh...

Abone Ol

Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin merkezi Haikou'daki SF Express teslimat şirketinin ekspres dağıtım merkezinde çalışan işçiler, 8 Kasım 2020. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

BEİJİNG, 14 Mart (Xinhua) -- 2021'den bu yana ülkede, JD Lojistik ve S.F. Holding Limited şirketlerinin de dahil olduğu bir dizi birleşme ve satın alma anlaşması yapıldı. Raporda bu iki şirketin de sırasıyla satın alma işlemlerini tamamlandığını bildirdikleri aktarıldı.
"Orta vadede rekabet yoğun olmaya devam edecek" tespitinin yer aldığı raporda, büyük işletmelerin ölçek ekonomisine ulaşmak ve daha yüksek Pazar payları elde etmek için kapasitelerini agresif şekilde genişlettiğine dikkat çekildi.

Fitch, konsolidasyonun önümüzdeki birkaç yıl içinde büyük işletmelerin, daha küçük ve hatta benzer büyüklükteki şirketleri satın almasıyla devam edeceğini, özellikle de benzer iş modellerine sahip ya da satın almanın sinerji yaratacağı düşünülen şirketlerin hedefeneceğini öngörüyor.

Çin Devlet Posta Bürosu'na göre, bu yıl paket teslimat sektörünün toplam geliri, geçen yıla göre yüzde 11 oranında artarak 1,4 trilyon yuana (yaklaşık 219,6 milyar ABD doları) ulaşacak.