Politika

Finlandiya ile Çin arasındaki enerji işbirliğinde beş tanıtım projesi teklif edildi

HELSİNKİ, 17 Şubat (Xinhua) -- Açıklamada, Finlandiya'nın sürdürülebilir bir enerji ekonomisini desteklemek için Çin ile işbirliği kurmak amacıyla uzun vadeli çabalarda bulund...

Abone Ol

HELSİNKİ, 17 Şubat (Xinhua) -- Açıklamada, Finlandiya'nın sürdürülebilir bir enerji ekonomisini desteklemek için Çin ile işbirliği kurmak amacıyla uzun vadeli çabalarda bulunduğunu ifade eden Finlandiya hükümeti, bu yıl aday gösterilen projelerin bu tür çabaları sürdüreceğini belirtti. Ortak projelerin uygulanması, Finlandiya Ekonomik İşler ve İstihdam Bakanlığı ile Çin Ulusal Enerji İdaresi arasında Haziran 2017'de imzalanan Mutabakat Zaptı'na dayanıyor.

Ekonomik İşler ve İstihdam Bakanlığı'nda Baş Uzman olan Juho Korteniemi, "Finlandiya ile Çin enerji idareleri arasındaki Mutabakat Zaptı'nın pratik uygulaması, somut projelerin tanıtımına dayanmaktadır. Önerilen tanıtım projeleri olarak beş yeni projenin aday gösterilmesi, bu çalışmada önemli bir adımdır" dedi.

Fin ve Çinli enerji şirketlerinin ve diğer operatörlerin aday projeleri, yenilenebilir ve düşük emisyonlu enerji üretimine ve sektördeki yeni inovasyonlara odaklanacak. Şirket düzeyindeki işbirliği, Finlandiya İstihdam ve Ekonomi Bakanlığı'na bağlı bir kamu kuruluşu olan Business Finlandiya, şirket düzeyindeki Ortaklık ise

Business Finlandiya ve Çin'in Elektrik Enerji Planlama ve Mühendislik Enstitüsü tarafından koordine edilecek. "Bu yıl projelerin ilerlemesini yakından izliyoruz" diyen Business Finlandiya'nın üst düzey danışmanı Maria Ala-Kaila, Çin'in enerji sektöründeki büyüme potansiyeli ile şirketlerin, onları destekleyen iki ülke olduğu için bu projelerden fayda göreceklerini söyledi.

Finlandiya hükümeti, seçilen projelerin uygulama aşamasına geçtiklerinde Çin'de bir tanıtım projesi adında bir statü alacağını bildirdi. Finlandiya ile Çin arasındaki enerji sektöründe işbirliğinin ilk aşaması olarak, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'nün 2019 Ocak'ta Çin'e yaptığı resmi ziyareti sırasında dört pilot proje açıklanmıştı.