Dünya

Financial Times: Kovid-19 aşı kıtlığının aşılmasına yardım etmek ABD'ye yeniden itibar kazandırabilir

LONDRA, 6 Aralık (Xinhua) Makalede, "ABD, dünyanın yoksul ülkelerine ders vermek yerine ihtiyaçları olan şeyi vermeye muktedir olduğunu gösterebilir" ifadeleri yer aldı. Makal...

Abone Ol

LONDRA, 6 Aralık (Xinhua) Makalede, "ABD, dünyanın yoksul ülkelerine ders vermek yerine ihtiyaçları olan şeyi vermeye muktedir olduğunu gösterebilir" ifadeleri yer aldı. Makalede, Dünya Bankası'nın Çok Taraflı Veri Tablosu'na göre ABD'nin dünyanın daha yoksul ülkelerine 1 milyar doz aşı sözü verdiğine dikkat çekilerek, şimdiye dek "sadece 111 milyon doz aşının sevk edildiği, bunun da Afrika'nın yüzde 5'inin tek doz aşı ihtiyacını karşılamaya yeterli olduğu" belirtildi.

Makalede, "Buna karşılık ABD, kendi halkı için ihtiyaç duyacağı miktarın iki buçuk katını güvence altına aldı. Bu da, 1 milyarı aşkın fazla doz aşı anlamına geliyor" ifadeleri yer aldı. ABD Başkanı Joe Biden bu hafta "demokrasi zirvesi" diye adlandırılan bir zirveye başkanlık edecek. Makalede, "Amaç dünyanın dikkatini çekmek ise, bu tür zirvelerdense insanların aşıya ulaşabilmesi pratikte bin kat daha faydalı olurdu" diye belirtildi.