Kuzey Kore'de iki çocuğun Güney Kore filmleri izledikleri nedeniyle infaz edildiği ileri sürüldü.

Radio Free Asia'nın aktardığına göre yaşları 16 ile 17 arasında değişen iki çocuk, ülkenin kuzeyinde yer alan Hyesan'daki bir havaalanında yerel halkın gözü önünde infaz edildi.

Söz konusu olayın Ekim ayında meydana geldiği, ancak öldürüldüklerine ilişkin bilgilerin geçen hafta ortaya çıktığı kaydedildi.

RFA'ya konuşan bir kaynak, ‘Hyesan sakinleri gruplar halinde pistte toplandı. Yetkililer, genç yaştaki öğrencileri halkın önüne topladı, onları kurşuna dizerek ölüme mahkum etti’ dedi.

Kaynak, yetkililer tarafından Hyesan sakinlerine, ‘Güney Kore filmlerini ve dizilerini izleyenler ya da dağıtanlar ve diğer insanları öldürerek toplumsal düzeni bozanlar affedilmeyecek ve en ağır ceza olan ölüm cezasına çarptırılacaklar’ denildiğini söyledi.

Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

‘ÜVEY ANNESİ ÖLDÜRDÜĞÜ GEREKÇESİYLE İDAM

Benzer yaşlardaki bir başka çocuğun da üvey annesini öldürdüğü gerekçesiyle idam edildiği öne sürüldü.

Bölge sakinleri, kendilerine her iki suçun da ‘eşit derecede kötü’ olduğunun söylendiğini belirtti.

İnfazdan yaklaşık bir hafta önce Hyesan'da yaşayan yerel halka ‘yabancı medyanın karıştığı suçlara yönelik baskıların anlatıldığı halk toplantıları’ düzenlendiği bildirildi.

Yerel halkın, özellikle ‘Güney Kore filmlerini izlememeleri ve müziklerini dinlememeleri’ konusunda uyarıldıkları kaydedildi.

(Cumhuriyet)