Cumartesi günü, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde gazetecilere konuşan Mey Keyle, Kovid-19 Delta varyantının tüm Batı Şeria kasabalarında yayıldığını ve kaydedilen vakaların yüzde 95'inin yeni varyant kaynaklı olduğunu belirtti. Keyle, şu ana dek "Batı Şeria'daki epidemiyolojik durumun bir kapanmaya gitmeyi gerektirmediğini" söyledi ancak Filistin Sağlık Bakanlığı'nın ölümcül virüsün yayılımını kontrol altına almak için desteğe ihtiyacı olduğunu ve ardından gerekli tüm önlemlerin alınacağını vurguladı.

Mey Keyle, şehirleri, ekonomik kurumları açık tutabilmek ve okullarda, üniversitelerde eğitimin devam edebilmesi için "vatandaşların farkındalığı üzerinden gelişecek ve virüsün geniş çapta yayılmasını önleyecek bir toplumsal sorumluluk gerektiğini" belirtti.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

"Filistin'de kaydedilen vakalarda hafif bir artış görülüyor ve eğri birkaç gün öncesine göre yükseliş eğiliminde" diyen Keyle, "bunun dördüncü Kovid-19 dalgasına girişin bir göstergesi" olmasından derin endişe duyduğunu aktardı. Diğer yandan Keyle, 18 yaş üstü her Filistinliyi derhal Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki aşı merkezlerine gitmeye, maske ve sosyal mesafe gibi önleyici tedbirlere uymaya çağırdı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın Cumartesi günkü yazılı basın açıklamasında, son 24 saat içinde Filistin topraklarında 136 yeni Kovid-19 vakası görüldüğü, 33 kişininse iyileştiği bildirildi. Açıklamada ayrıca, şu ana kadar Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde 608.155 kişinin aşılandığı ve bunlar içinde ikinci doz aşı yaptıranların sayısının 423.340 olduğu belirtildi.

Editör: İRFAN KARSLI