Xinhua

Filistin Başbakanı, Kudüs yakınlarında Filistinli bir çocuğun öldürülmesini kınadı

RAMALLAH, 7 Mart (Xinhua) -- Iştiyye, kendi ifadesiyle "İsrail güçlerince Filistin bölgelerinde gerçekleştirilen adam öldürme ve sahada infazlarda yaşanan tırmanışın tehlikeli...

Abone Ol

RAMALLAH, 7 Mart (Xinhua) -- Iştiyye, kendi ifadesiyle "İsrail güçlerince Filistin bölgelerinde gerçekleştirilen adam öldürme ve sahada infazlarda yaşanan tırmanışın tehlikeli yansımaları" konusunda uyarıda bulundu.

Filistinli görgü tanıklarına göre Yamen Jaffal adındaki çocuk, İsrail ordusuna bağlı bir birliğin Filistinli aktivistleri gözaltına almak için baskın düzenlediği Abu Dis kasabasında Filistinli göstericilerle çıkan çatışmalarda İsrail askerlerince ağır şekilde yaralandı.

Görgü tanıkları, İsrailli askerlerin Filistinli ambulansların çocuğa ulaşmalarına engel olduğunu ve ardından çocuğu sağlık durumu kritik haldeyken gözaltına aldıklarını söyledi. Sağlık Bakanlığı'na göre Jaffal daha sonra yaraları nedeniyle yaşamını yitirdi.

Öte yandan İsrail ordusundan bir sözcü yaptığı açıklamada, İsrail ordusuna bağlı bir birliğin bölgede bulunan bir İsrail ordu karakoluna molotof kokteyli atan iki Filistinliyi fark ettiğini; askerlerin bu iki Filistinliye ateş açtığını ve bu ateş sonucunda Filistinlilerden birisinin yaralandığını, diğerinin ise kaçtığını söyledi.

İsrail Radyosu'na göre Pazar günü erken saatlerde Kudüs'ün doğusundaki eski şehirde iki İsrail polisine bıçakla saldıran 19 yaşında bir Filistinli İsrail polisi tarafından öldürüldü.