Yurt

Filistin Başbakanı: Turizm 1,5 yıllık aranın ardından yeniden başladı

Iştiyye bu açıklamayı Batı Şeria'nın Beytüllahim kentindeki birçok kalkınma projesinin açılışında yaptı. Iştiyye, diğer Filistinli bakanlarla birlikte şehri ziyaret ettikten s...

Abone Ol

Iştiyye bu açıklamayı Batı Şeria'nın Beytüllahim kentindeki birçok kalkınma projesinin açılışında yaptı. Iştiyye, diğer Filistinli bakanlarla birlikte şehri ziyaret ettikten sonra, "İsrail yabancı turistlerin Beytüllahim şehrinde geceleme yapmasına izin vermiyordu ama şehir artık yerel ve uluslararası turizme hazır" diye konuştu. Iştiyye, Filistin hükümetinin, "turistlerin şehirdeki ve Doğu Kudüs'teki otellerde gecelemelerini sağlamak için" Beytüllahim'in ihtiyaç duyduğu her şeyi hazır hale getirdiğini de sözlerine ekledi.

Filistin Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı, yakın tarihli bir açıklamada "Beytüllahim'deki Filistin otellerinde 6 Kasım'dan itibaren konaklama için yabancı turistlerden rezervasyon almaya başlandığını" söyledi. Açıklamada, "Bakanlık, turizmde çalışanların uluslararası kabul görmüş turizm sağlık standartları ve protokolleri konusunda eğitilmesini denetledi" ifadesi yer aldı. Birkaç hafta önce yayınlanan ortak bir raporda da, Filistin Merkez İstatistik Bürosu ve Turizm Bakanlığı, "Geçtiğimiz yıl turizm sektörünün Kovid-19 nedeniyle kaybının 1 milyar doları aştığını" belirtti.

Beytüllahim'deki yaklaşık 70 otel, şehirde ilk vaka dalgasının keşfedilmesinin ve şehir sakinleri arasında yüksek işsizliğe yol açmasının ardından geçen yıl Mart ayından bu yana çalışmalarını tamamen durdurdu. O tarihten bu yana hiçbir yabancı turist grubu Beytüllahim'e girmedi.