İnternet toplantısında uluslararası donörlere seslenen İştiyye, "İsrail'in Filistin topraklarındaki yerleşimleri genişletme politikaları nedeniyle fiili durum kötüye gidiyor" dedi.

İştiyye'nin Ramallah'taki bürosu tarafından yapılan basın açıklamasında, Başbakanın "Bu politikalar nedeniyle Filistin toprakları küçülüyor, yerleşimci şiddeti artıyor ve kaynaklarımıza erişim her geçen gün azalıyor" dediği aktarıldı.

Basın açıklamasına göre, aralarında Birleşmiş Milletler ve Dünya Bankası'nın da olduğu yaklaşık 40 donör ülke ve uluslararası kuruluşun katıldığı toplantıya Norveç başkanlık etti.

Açıklamada, "Toplantıda Filistin topraklarındaki siyasi ve mali gelişmeler ve önümüzdeki yıl Şubat ayında Oslo'da yapılması planlanan donörler konferansı için hazırlıklar ele alındı" denildi.

Bu arada İştiyye "Filistin'deki ekonomik kalkınma siyasi ve ulusal hedeflerden bağımsız şeyler değil" dedi.

Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Başbakan "Ekonomik gelişmeler, Filistinliler için ulusal ve siyasi hedeflere ulaşmanın yanı sıra işgalin sona ermesini ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasını sağlayacaktır" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI