Dünya

Filistin Başbakanı, Batı Şeria'daki İsrailli yerleşimcilerin saldırılarını kınadı

Iştiyye ABD Başkanı Joe Biden'ın yeni yönetiminden Batı Şeria'da "İsrail ordu kuvvetlerinin gözleri önünde işlenen bu kabul edilemez saldırıları" kınamasını ve durdurmasını da...

Abone Ol

Iştiyye ABD Başkanı Joe Biden'ın yeni yönetiminden Batı Şeria'da "İsrail ordu kuvvetlerinin gözleri önünde işlenen bu kabul edilemez saldırıları" kınamasını ve durdurmasını da istedi. Iştiyye, "Washington, önceki ABD yönetiminin son aylarında hız kazanan yerleşimci yayılmasını önleyecek acil önlemler almalıdır" dedi.

Iştiyye Biden yönetimine Filistin'deki İsrail yerleşimlerini kınayan ve bu yerleşimlerin durdurulması talebinde bulunan 2334 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararını uygulama çağrısında bulundu. Filistin kaynakları ve görgü tanıklarına göre Perşembe gecesi İsrailli yerleşimciler bir arabaya saldırarak içinde bulunan üç yaşındaki Filistinli bir çocuğu yaraladı.

Filistin güvenlik kaynakları ayrıca İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria'nın Nablus kentinin güneyinde yer alan Burin köyünde iki eve yangın bombasıyla saldırdıklarını bildirdi. Aynı kaynaklar Batı Şeria'daki yurttaşlara yönelik yerleşimci saldırılarında son dönemde artış yaşandığını vurguladı.