Dünya

Filipinler'de tropik fırtına Megi'den ölenlerin sayısı 138'e yükseldi

Filipinler Sahil Güvenlik ekipleri, Filipinler'in Capiz eyaletinde bir kasabada insanları selden kurtarıyor, 12 Nisan 2022. (Fotoğraf: Filipinler Sahil Güvenlik/Dağıtım Xinhua aracılığıyla)

Abone Ol

Baybay kent yönetimi yayınladığı bir raporda şu ana dek kente bağlı bir dizi köyde toprak kayması sonucu oluşan göçüklerin altından 101 cesedin çıkarıldığını söyledi. Polis daha önce de Leyte eyaletinin Abuyong kasabasında 31, Samar eyaletinde bir ve Cebu eyaletinde iki ceset bulmuştu.

MANİLA, 15 Nisan (Xinhua) -- Yetkililer Perşembe günü, geçtiğimiz haftasonu Filipinler'i yerle bir eden tropik fırtına Megi'den ölenlerin sayısının 138'e yükseldiğini söyledi.

Filipinler'in orta ve güney kesimlerinde sel ve büyük ölçekli toprak kaymaları yaşanırken fırtınadan en fazla etkilenen eyalet, 132 kişinin yaşamını yitirdiği, ülkenin iç kesimlerinde bulunan Leyte oldu.

Baybay kenti hükümeti yayınladığı bir raporda şu ana dek kente bağlı bir dizi köyde toprak kayması sonucu oluşan göçük altından 101 cesedin çıkarıldığını söyledi. Polis, Leyte eyaletinin Abuyong kasabasında 31, Samar eyaletinde bir ve Cebu eyaletinde de iki ceset bulunduğunu söyledi.

Filipinler Sahil Güvenlik ekipleri Filipinler'in Capiz eyaletinde bir kasabada insanları selden kurtarıyor, 12 Nisan 2022. (Fotoğraf: Filipinler Sahil Güvenlik/Dağıtım Xinhua aracılığıyla)

Filipin Ordusu, Magi'nin gitmiş olmasına rağmen Filipinler'in orta kesimlerinde yer alan Capiz, Aklan,Antigue ve Iloilo eyaletlerine bağlı 159 bölgenin Çarşamba günü itibarıyla sular altında kaldığını söyledi.

Filipinler'de geçen Pazar günü karaya çıkan Megi, Güneydoğu Asya ülkesini bu yıl vuran ilk tropik fırtına oldu. Pasifik tayfun kuşağında yer alan ve dünyanın en fazla afet riski barındıran bölgelerinden biri olan Filipinler takımadaları bölgesinde, her yıl 20 kadar tayfun ve fırtına yaşanıyor.