MANİLA, 25 Ekim (Xinhua) -- Filipinler'i bu hafta etkisi altına alan Trami Tropik Fırtınası'nın tetiklediği sel ve toprak kaymalarında ölenlerin sayısı 81'e yükseldi, en az 20 kişi ise halen kayıp. Polis, ölümlerin 47'sinin Manila'nın güneyindeki Batangas eyaletinde, 28'inin ise Manila'nın güneydoğusundaki Bicol bölgesinde olduğunu söyledi.

Çin'deki yabancı sermayeli şirketler ilk 9 ayda yüzde 11,4 arttı Çin'deki yabancı sermayeli şirketler ilk 9 ayda yüzde 11,4 arttı

Ülkenin orta kesimleri ve güneyindeki diğer bölgelerde de Trami'ye bağlı nedenlerle dört kişi öldü. Filipinler Sahil Güvenliği Cuma günü öğleden sonra yaptığı açıklamada personelinin dokuz yaşında bir çocuk ile bir aylık bir bebeği kurtardığını bildirdi. Bu yıl Filipinler'i vuran 11. tayfun olan Trami, Luzon adası boyunca ilerleyerek Bicol ve Calabarzon bölgelerinde afete yol açan sel ve toprak kaymaları ile yıkım yarattı. Ulusal Afet Riskini Azaltma ve Yönetim Konseyi, fırtınanın Güneydoğu Asya ülkesinde en az 15 bölgede 2,6 milyondan fazla insanı olumsuz etkilediğini söyledi.

Kaynak: rss