MANİLA, 2 Ocak (Xinhua) -- Filipinli enerji firması SP Yeni Enerji Şirketi (SPNEC), ülkenin başkenti Manila'nın kuzeyindeki Luzon adasının merkezinde büyük bir güneş enerjisi projesinin temelini attığını duyurdu. Şirketten Pazartesi günü yapılan yazılı açıklamada, Terra Solar adındaki projenin Nueva Ecija ve Bulacan eyaletlerinde yaklaşık 3.500 hektarlık bir alanı kaplayacağı ve 2026 yılı başlarında ilk aşamanın tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi: Gazze'deki trajedinin devam etmesine izin verilmesi kabul edilemez Çin'in BM Daimi Temsilcisi: Gazze'deki trajedinin devam etmesine izin verilmesi kabul edilemez

Açıklamada, "SPNEC bu zaman çizelgesine uymak için projenin ulusal şebeke ile ara bağlantı tesislerinin inşası ve 5 milyondan fazla güneş panelinin kurulumu öncesinde saha temizleme faaliyetlerini hızlandırıyor" denildi. 200 milyar peso (3,6 milyar ABD doları) değerindeki güneş enerjisi çiftliği, 3.500 megavatlık güneş paneli ve 4.000 megavat saatlik batarya depolama kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlandı. Tesis, yılda 5 milyar kilovat-saatten fazla enerji üretebilecek. Şirket, projenin Filipin şebekesinin toplam hacminin tahminen yüzde 5'ine ve toplam talebin yüzde 12'sine karşılık geleceğini açıkladı.

Editör: Şeymanur Erbay