Roque, mevcut yasağın Salı günü sona ermesiyle birlikte seyahat yasağının uzatılmasına ilişkin kararın Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte tarafından onayladığını belirtti. Filipinler, söz konusu karar kapsamında, Delta varyantının ilk görüldüğü Hindistan'ın yanı sıra Malezya, Tayland, Endonezya, Pakistan, Nepal, Bangladeş, Sri Lanka, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen yolculara yasak getirdi. Geri dönüş programı kapsamında ülkelerine dönmelerine izin verilen yurt dışında çalışan Filipinli işçilerin ise ülkeye giriş yaptıkları tarihten itibaren 14 gün boyunca karantinada kalmaları gerekecek.

Roque, yaptığı açıklamada, "Bu seyahat kısıtlamaları, Kovid-19 vaka sayısındaki artışı yavaşlatmak, varyantların daha da yayılmasını önlemek ve ülkenin sağlık alanındaki mevcut kapasitesini artırmak için alınacak önleyici tedbirlerin bir kısmını oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Filipinler'de 33'ü ölümle sonuçlanan toplam 1.789 Delta vakası tespit edildi. Son derece bulaşıcı Delta varyantının Filipinler'de halk arasında yayıldığını doğrulayan Dünya Sağlık Örgütü, bunun ülkede yayılmakta olan baskın tür olduğunu kaydetti. Filipinler, Delta varyantının etkisiyle sayıları giderek artan Kovid-19 vakaları ile mücadele ediyor. Güneydoğu Asya ülkesi, Salı günü itibarıyla 33.448'i ölümle sonuçlanan toplam 1.989.857 teyit edilmiş Kovid-19 vakası bildirdi.

Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

Editör: İRFAN KARSLI