Filipinler'in koronavirüs görev gücü, Salı gecesi yayınladığı yazılı açıklamada yasak kapsamında başka ülke yurttaşlarının ve yurtdışında çalışmayan Filipinlilerin 20 Mart ile 19 Nisan tarihleri arasında ülkeye giremeyeceğini söyledi. Koronavirüs görev gücü ayrıca ilgili kuruluşlara, uluslararası uçuşlarla ülkeye gelen yolcu sayısını günde bin 500 ile sınırlandırmaları direktifi verdi. Ancak yasak, yabancı hükümet yetkilileri, diplomatlar ve yurtdışından dönüş yapan Filipinli işçileri kapsamıyor.

Filipinler, vize ve muafiyet mektupları olan bazı yabancıların ülkeye girişine izin vermeye yeni başlamıştı. Ancak ülkede Kovid-19 vakalarında hızlı bir artış ve yeni varyantların neden olduğu enfeksiyonlarda yükselme yaşanıyor. Filipinler'de Pazartesi günü 5 bin 404 ile yaklaşık yedi aydır en yüksek sayıda Kovid-19 vakası kayda geçti. Ülkede şimdiye kadar 631 bin 320 vaka, 12 bin 848 ölüm bildirildi.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Editör: İRFAN KARSLI