MANİLA, 11 Şubat (Xinhua) Xinhua'ya telefonla konuşan Retiro, "Yaklaşık iki yıl sonra yabancı turistlerin bizi tekrar ziyaret etmesine izin verdiğimiz için çok mutluyum. Bu, otellerin yeniden daha fazla işçi çalıştırabileceği anlamına geliyor" dedi.

Filipinler'in Batangas Eyaletindeki bir tatil beldesindeki turistler, 18 Kasım 2021. (Fotoğraf: Rouelle Umali/Xinhua)

Perşembe gününden itibaren Güneydoğu Asya ülkesi, Kovid-19'un yayılmasını önlemek için yaklaşık iki yıldır uygulanan seyahat yasağının ardından 157 vizesiz ülke ve bölgeden aşıları tam olan yolcuların girişine izin verdi. Adalar ülkesinin güneşli plajları şimdi yabancı ziyaretçileri bekliyor. Filipin hükümeti yine de gelen yabancı turistlerden tam aşı kanıtı, yola çıkmadan en az 48 saat önce yapılmış negatif bir RT-PCR testi, bir dönüş bileti ve altı ay geçerli bir pasaport ibraz etmelerini şart koşuyor. Salgın Filipinler'deki turizm sektörünü kötü bir şekilde vurdu, otelleri ve havayollarını personeli işten çıkarmaya mecbur bıraktı. Filipinler Turizm Bakanı Bernadette Romulo Puyat, pandeminin ülke genelinde turizm endüstrisindeki yaklaşık 1,1 milyon işçiyi etkilediğini söyledi.

Filipinler'in Boracay Adası'nda turistler ve bölge sakinleri, gün batımı sırasında suda oynamanın keyfini çıkarıyor, 26 Ekim 2018. (Fotoğraf: Rouelle Umali/Xinhua)

Puyat, Filipinler'in sınırlarını yabancı ziyaretçilere yeniden açmasının ilk gününde başta Amerika Birleşik Devletleri, Endonezya, Japonya ve Malezya'dan olmak üzere 200'den fazla turistin ülkeye ayak basmasının beklendiğini söyledi. "Komşumuz Asya ülkelerinden gelen turistleri bekliyoruz" diyen Puyat, yabancı turist gelişlerinin bu yıl boyunca sürmesini umduğunu ifade etti. Bakan, "İç turizm ve Filipinler'in yabancı turistlere yeniden açılmasıyla, daha fazla işçinin işini geri alacağını umuyoruz" diye ekledi ve bakanlığın konaklama işçilerinin aşılanmalarını sağlayacağını belirtti. Puyat'a göre, Boracay Adası ülkedeki en önemli turistik cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Yabancı turistler için diğer popüler destinasyonlar arasında Bohol, Palawan, Batangas, Baguio şehri ve Filipinler'in kuzeyindeki Ilocos bölgesindeki plajlar ve dalış yerleri bulunuyor.

Filipinler'in Palawan eyaletinde turistler tatillerinin keyfini çıkarıyor, 14 Nisan 2019. (Fotoğraf: Rouelle Umali/Xinhua)

Puyat, "Genellikle açık hava ve açık alan olmak üzere her türlü turiste hitap eden bir seyahat turu planladık" dedi. Puyat, turun ülke genelinde mutfak turizmi, bisiklet ve motosiklet turizmi, çiftlik ve tarım turizmi, dağcılık ve dalış gibi sağlıklı yaşam aktiviteleri sunan 70 destinasyon içerdiğini de sözlerine ekledi. Vizesiz ülkeler listesinde olmamasına rağmen Çin, Filipinler'e gelen uluslararası turistlerin en önemli kaynakları arasında yer alıyor. Retiro, "Onları tekrar otelimizde görmek için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Baraj Suları Geri Çekilince Köy Ortaya Çıktı! Baraj Suları Geri Çekilince Köy Ortaya Çıktı!
Editör: İRFAN KARSLI