Facebook sözcüsü Andy Stone yaptığı açıklamada, "Geçen hafta Washington'da yaşanan korkunç şiddetin ardından, politikalarımızı gözden geçirdik. Bunun sonucunda en azından bu çeyrekte tüm siyasi eylem komitelerimizin katkılarını durduruyoruz" dedi.

Alphabet Inc çatısı altında bulunan Google, siyasi eylem komitelerinden yapılan katkılara ara verileceğini söyledi. Bir Google sözcüsü, "Geçen haftaki son derece rahatsız edici olayların ardından NetPAC'in politikalarını gözden geçirip yeniden değerlendireceğimiz süreç boyunca tüm siyasi katkıları dondurduk" dedi.

Google CEO'su Sundar Pichai, Finlandiya'nın Helsinki kentinde Finlandiya Başbakanı Antti Rinne (fotoğrafta görünmüyor) ile ortak bir basın toplantısına katıldı, 20 Eylül 2019. (Fotoğraf: Matti Matikainen/Xinhua)

Microsoft, şirketin geçen haftaki olayların sonuçlarını değerlendirene kadar siyasi harcamaları durdurduğunu söyledi. Microsoft yaptığı yazılı açıklamada, "Siyasi eylem komiteleri, yeni Kongre'nin ilk çeyrek döneminde bağışlara hep ara verir ancak bu son olayları değerlendirmek ve çalışanlara danışmak için bu yıl ek adımlar atacak" dedi.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Editör: İRFAN KARSLI