2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak 2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak

SARAYBOSNA, 11 Eylül (Xinhua) -- Bosna Hersek'teki Avrupa Birliği Barış Gücü Misyonu (EUFOR), "Hızlı Müdahale 24" tatbikatının son aşamasına başlayacaklarını duyurdu. Misyondan Salı günü yapılan açıklamaya göre 24 Ağustos'ta başlayan ve 16 Eylül'de tamamlanması planlanan tatbikat kapsamında birlikler son aşama için geçici bekleme bölgelerinden Saraybosna'nın kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Butmir Kampı'na hareket edecek.

Bu yıl düzenlenen tatbikata 23 ülkeden birlikler katılıyor ve bu birlikler Avusturya, Macaristan, Romanya ve NATO'nun Kosova'daki barış gücü KFOR'dan yedek güçlerle takviye ediliyor. Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri de tatbikatlar için yer sağlayarak EUFOR ile işbirliği yapıyor. EUFOR, bu yılki tatbikatla önceki tatbikatlar arasındaki ana farkın, saha Geçici Bekleme Alanları'nın kullanılması ve EUFOR Taktik Yedekleri'nin harekete geçirilmesi olduğunu bildirdi.

Kaynak: rss