Dünya

Etiyopya'dan Çin'e binlerce kilometre ötede bir kahve 'rüyası'

Arabica kahvesinin ana vatanı olarak bilinen Etiyopya, şaraptan meyve ve çikolataya kadar uzanan zengin aromalı kahvesinin kalitesiyle dünya genelinde tanınıyor. Bu da ülkenin...

Abone Ol

Arabica kahvesinin ana vatanı olarak bilinen Etiyopya, şaraptan meyve ve çikolataya kadar uzanan zengin aromalı kahvesinin kalitesiyle dünya genelinde tanınıyor. Bu da ülkenin kahve çeşitlerine dünya genelinde talebi artırıyor. Etiyopya kahvesinin Çin'deki artan popülerliği, Afrika ürünlerinin Çin pazarındaki büyük potansiyelini yansıtıyor.

Etiyopya'daki Oromia bölgesinde bulunan Gomma'daki bir kahve çiftliğinde kahve çekirdeklerini toplayan bir kahve üreticisi, 22 Eylül 2021. (Fotoğraf: Michael Tewelde/Xinhua) Etiyopya'daki Oromia bölgesinde bulunan Gomma'daki bir kahve çiftliğinde kahve çekirdeklerini gösteren bir kahve üreticisi, 22 Eylül 2021. (Fotoğraf: Michael Tewelde/Xinhua) Etiyopya'daki Oromia bölgesinde bulunan Gomma'daki bir pazarda kahve çekirdeklerini satan kahve üreticileri, 22 Eylül 2021. (Fotoğraf: Michael Tewelde/Xinhua) Çin'in orta kesiminde bulunan Hunan eyaletinin Changsha kentindeki bir Afrika kahvesi dükkanında kahve hazırlayan bir barista, 24 Eylül 2021. (Fotoğraf: Chen Sihan/Xinhua) Çin'in orta kesiminde bulunan Hunan eyaletinin Changsha kentindeki bir Afrika kahvesi dükkanında kahve hazırlayan bir barista, 24 Eylül 2021. (Fotoğraf: Chen Sihan/Xinhua)