Devlete ait medya kuruluşlarına bir açıklama yapan NDRMC Halkla İlişkiler Direktörü Debebe Zewde, Etiyopya hükümetinin sellere karşı savunmasız yerlerde yaşayan milyonlarca insana yardım edilmesini sağlayacak önleyici tedbirlerin alınması için 88 milyon ABD dolarına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Devlete ait bir medya kuruluşu olan Etiyopya Yayın Kurumu'nun haberine göre, Zewde ayrıca Etiyopya genelinde 56 bölge ve 244 yerleşim yerinin sel koşullarına karşı savunmasız olduğunun belirlendiğini bildirdi. Zewde, "Etiyopya'nın çeşitli kesimlerindeki sel riskinin yanında, Etiyopya'nın diğer kesimleri ise tam aksine kuraklık koşullarına karşı savunmasız" dedi. Etiyopya, Haziran ayında başlayan ve Eylül ortasına kadar sürmesi beklenen yağmurlu mevsimin ortalarında bulunuyor ve bu mevsimde yağmurlar ülkenin çeşitli bölgelerinde zaman zaman toprak kaymaları ve sellere neden oluyor.

Editör: İRFAN KARSLI