ADDİS ABABA, 9 Mart (Xinhua) -- Etiyopya'nın ulusal havayolu taşıyıcısı Etiyopya Havayolları (ET) Salı günü, deniz-hava çok modlu taşımacılığa başlamak üzere Air Djibuti ve Cibuti Organize Sanayi Bölgesi İşletmesi ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Yapılan basın açıklamasında ET, anlaşmaya göre, Çin çıkışlı yüklerin denizyoluyla Cibuti Serbest Bölgesi'ne ulaşacağını, buradan Cibuti Uluslararası Havalimanı'na aktarılacağını ve sonrasında havayoluyla taşınacağını açıkladı. ET, lojistik açısından hem zaman hem de enerji tasarrufu sağlayacak

 işbirliğinin aynı zamanda Afrika'da kargo pazarının büyümesine katkı sağlayacağını da bildirdi.

ET'nin açıklamasında, "Taşımacılık anlaşması, tüccarların ürünlerini Çin'den Afrika'ya Cibuti Limanı üzerinden sipariş etmelerini sağlıyor ve ET, geniş ağı aracılığıyla malların Afrika'nın farklı bölgelerine hava yoluyla taşınmasını kolaylaştırıyor" denildi.

Hava kargosu ağırlıklı olarak elektronik ve elektrikli ev aletlerinden oluşuyor.

Denize kıyısı bulunmayan Etiyopya'nın ana denize çıkış noktası olan Cibuti Limanı, halen Çin ve Afrika kıtasındaki güzergahlar arasındaki deniz-hava kargo uçuş operasyonlarında ana kargo lojistik operasyon merkezi olarak hizmet veriyor.

Etiyopya hükümeti, ulaşım ve lojistik sektörünü, bu doğu Afrika ülkesinin ekonomik büyümesini sürdürmek için çığır açabilecek sektör olarak belirlemişti. Hükümet ayrıca kısa süre önce, çok sayıda karayolu ve demiryolu yapım projesini içeren 10 yıllık ulaştırma sektörü kalkınma planını da hazırlamıştı.

İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları devam ediyor İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları devam ediyor

Editör: İRFAN KARSLI