Dünya

Etiyopya, dokuz aylık dönemde Çin yapımı paralı yollardan 13 milyon ABD doları gelir elde etti

Etiyopyalı bir yetkili Cuma günü yaptığı açıklamada, ülkesinin dokuz aylık dönemde Çin yapımı iki paralı yoldan toplam 13 milyon ABD doları gelir elde ettiğini söyledi. Bu gel...

Abone Ol

Etiyopyalı bir yetkili Cuma günü yaptığı açıklamada, ülkesinin dokuz aylık dönemde Çin yapımı iki paralı yoldan toplam 13 milyon ABD doları gelir elde ettiğini söyledi. Bu gelir, geçen yıl 8 Temmuz'da başlayan mevcut 2020/2021 Etiyopya Mali Yılı'nın ilk dokuz ayında 76 km'lik Addis Ababa-Adama ücretli otobanından ve 220 km'lik Dire Dawa- Dewele ücretli yolundan elde edildi. Xinhua'ya konuşan Etiyopya Paralı Yol Girişimi İletişim ve Pazarlama Ekip Lideri Zahara Mohammed, gelirin mevcut mali yılın ilk dokuz ayında iki paralı yoldan geçen toplam 6.866.506 araçtan elde edildiğini söyledi.

Mohammed, girişimin iki paralı yolun da günde 24 saat sorunsuz çalışmasını sağlamak için ileriye etkili yol bakım çalışmaları da dahil olmak üzere, bu yolların kapasitesini artırmak için çeşitli faaliyetler yürüttüğünü söyledi. Etiyopya'nın ilk otobanı olarak görülen Ababa- Adama ücretli otobanı, 2014 yılının Eylül ayında faaliyete başladı. Dire Dawa-Dewele paralı otobanı ise 2019'un Temmuz ayında açıldı.