Dünya

Etiyopya, Çin yapımı endüstri parklarından 610 milyon ABD doları ihracat geliri elde etti

EIPDC'nin Pazarlama ve İletişim Departmanı Başkanı Behailu Kebede, Çin'in kurduğu 13 endüstri parkından 610 milyon ABD doları ihracat geliri elde edildiğini bildirdi. Devlete...

Abone Ol

EIPDC'nin Pazarlama ve İletişim Departmanı Başkanı Behailu Kebede, Çin'in kurduğu 13 endüstri parkından 610 milyon ABD doları ihracat geliri elde edildiğini bildirdi. Devlete ait medya kurumu Etiyopya Yayın Kuruluşu'nun (EBC) bildirdiğine göre, Kebede ayrıca, 13 endüstri parkının 89 binden fazla Etiyopyalı için istihdam yarattığını belirtti.

Kebede, "Endüstri parkları tarafından üretilen tekstil ürünleri ve diğer ihracata ilişkin ürünler, Avrupalı ve Kuzey Amerikalı müşterilerden olumlu yorumlar aldı" dedi. Etiyopya'da halen 13 endüstri parkı faaliyetini sürdürürken, içinde bulunulan 2020-2021 Etiyopya Mali Yılı süresince, inşaatı devam eden çok sayıda parkın daha tamamlanması bekleniyor.

Etiyopya, son yıllarda, ülkeyi 2025 yılına kadar Afrika'da hafif imalat üssü haline getirecek geniş ekonomik strateji kapsamında, endüstri parkları inşa ederek faaliyete geçirmeye başladı. Etiyopya hükümeti, Çinli firmalarla çeşitli alanlarda işbirliği yapmaya büyük önem veriyor. Bunlar arasında, çoğu Çin uzmanlığı ve finansmanı ile inşa edilen çeşitli endüstriyel üslere yatırım yapan dev Çin firmalarıyla birlikte, endüstri parklarının kurulması yer alıyor.