Dünya

Ernst & Young: Küresel halka arz piyasası için 2021 rekor yılı oldu

BERLİN, 15 Aralık (Xinhua) -- Araştırma, küresel halka arz hacminin yüzde 67 artarak 453 milyar ABD dolarına ulaştığını gösterdi. Ernst & Young ortağı ve Almanya'nın Halka...

Abone Ol

BERLİN, 15 Aralık (Xinhua) -- Araştırma, küresel halka arz hacminin yüzde 67 artarak 453 milyar ABD dolarına ulaştığını gösterdi. Ernst & Young ortağı ve Almanya'nın Halka Arz ve Borsalara Giriş Hizmetleri başkanı olan Martin Steinbach'ın, Kovid-19 pandemisine rağmen, "Dünya genelinde yatırımcıların hissiyatı çok olumluydu, oynaklık kontrol altına alındı ve ekonomide yeni bir gerileme yaşanmadı" tespiti de araştırmada yer aldı.

Araştırma, en yüksek halka arz sayısının yine Çin'de kaydedildiğini ortaya koydu. Çin'de 2021'de geçen yıla göre yüzde 11 artışla 593 şirket halka arz edildi. Avrupa'nın halka arz piyasası da dikkate değer gelişme gösterdi. Geçen yılla karşılaştırıldığında, Avrupa borsalarındaki halka arz sayısı 191'den 485'e çıktı yani iki kattan fazla arttı. İhraç hacmi ise neredeyse üç katına çıkarak 81,1 milyar ABD dolarına ulaştı.

Dünya çapında dört halka arzdan birini ve toplam ihraç hacminin yüzde 33'ünü oluşturan teknoloji şirketleri ise yatırımcıların özellikle ilgisini çekti. "Pandemi, ekonominin dijital dönüşümüne büyük hız kattı" diyen Steinbach "Teknoloji ve sağlık sektörlerinde hızla büyüyen çok sayıda şirket borsaya girecek" notunu düştü. Steinbach bu nedenle dijital dönüşüm eğiliminin devam etmesinin beklendiğini söyledi.