Fas'ı şiddetli yağış ve seller vurdu: 18 ölü Fas'ı şiddetli yağış ve seller vurdu: 18 ölü

'Son defa' sözlerine ilişkin Erdoğan, ‘Yaptıklarımızla yetinmeyecek, daha ötesindeki eser ve hizmetleri arayacağız. 20 yılda yaptıklarımızı sadece bir besmele, bir girizgah kabul ediyoruz. Kendi adımıza, gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimizden 2023'te son defa ve çok daha güçlü bir destek istiyoruz. Bu son defa ifademizi birileri yanlış anlıyor. Ben bu seçimle ilgili söylüyorum. Bu seçime yönelik bütün gayretimizi ortaya koyacağız. Start değil bu, finish’ dedi.

Yükselen enerji fiyatlarına karşı tüketiciyi desteklemek için yapılan devlet desteği ile ilgili konuşan Erdoğan, ‘Küresel düzeyde hızla artan enerji fiyatlarından vatandaşlarımızı korumak için elektrikte yüzde 50, doğalgazda yüzde 75 devlet desteği sağladık. Yani elektrik faturalarının yarısını, doğalgaz faturalarının dörtte üçünü devletimiz üstlendi’ dedi.

Sosyal yardımlar kapsamında ise Erdoğan, ‘2,4 milyon haneye 2,9 milyar lira elektrik desteği, 311 bin haneye 114 milyon lira doğalgaz tüketim desteği verdik. Meskenlerde ve tarımsal sulamada kullanılan elektrikte KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdük’ ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin enerji üretimiyle ilgili yaptığı açıklamalar arasında Erdoğan, Karadeniz doğalgaz rezervinin değerinin 1 trilyon doları bulduğunu ve 710 milyar metreküpe yükseltildiğini belirtti.

Erdoğan ayrıca, ‘Petrol üretimimizi artırdık. Madencilik ihracatımız 6 milyar doların üzerine çıktı. Enerjide Karadeniz gazının ilk fazını mart ayı sonunda devreye alıyoruz. Nükleer güç santralimizin ilk ünitesinde elektrik üretimine başlıyoruz’ dedi.

Asgari ücret artışlarıyla ilgili konuşan Erdoğan, ‘Bir önceki yılın başına göre iki kat artışla 8 bin 500'e yükelttik. Yapılan artışın istihdamda herhangi bir sıkıntıya yol açmaması için asgari ücret destek miktarını da 100 liradan 200 liraya çıkartmıştık. Asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararı aldığımızı buradan tüm çalışanlarımız ve işverenlerimizle paylaşmak istiyorum’ dedi ve devam etti:

Erdoğan, yılın ilk 6 ayı için memur ve emekli maaş artış oranının yüzde 30'a kadar çıkartılacağını bildirdi.

Erdoğan, ‘Memur buluşmasına giderken bakanlarımıza yüzde 25 oranını daha da yukarı çıkaracak formüller bulma talimatını vermiştik. Dün ve bugün yürütülen çalışmalar sonucunda, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık’ dedi.