CAKARTA, 19 Mart (Xinhua) -- Endonezya'nın Bogor kentinde Ramazan ayında "mie glosor" talebi artıyor. Tapyoka eriştesi, zerdeçal, ince dilimlenmiş kırmızı acı biber ve aromatik baharatlardan oluşan basit ama lezzetli bir yemek olan "mie glosor" bu bölgede geleneksel bir iftar lezzeti olarak sıklıkla tüketiliyor.

Çin'in Dunhuang kültürünü tanıtan sergi, Yeni Zelanda'nın Auckland kentinde açıldı Çin'in Dunhuang kültürünü tanıtan sergi, Yeni Zelanda'nın Auckland kentinde açıldı

Endonezya'nın Batı Cava eyaletinin Bogor kentinde bir tür geleneksel sarı erişte olan "mie glosor" yapan bir işçi, 18 Mart 2024.  (Fotoğraf: Sandika Fadilah/Xinhua)

Endonezya'nın Batı Cava eyaletinin Bogor kentinde bir tür geleneksel sarı erişte olan "mie glosor" yapmak için gereken malzemeleri boşaltan işçiler, 18 Mart 2024. (Fotoğraf: Sandika Fadilah/Xinhua)

Endonezya'nın Batı Cava eyaletinin Bogor kentinde bir tür geleneksel sarı erişte olan "mie glosor" hamurunun suyunu süzdüren bir işçi, 18 Mart 2024.  (Fotoğraf: Sandika Fadilah/Xinhua)

Endonezya'nın Batı Cava eyaletinin Bogor kentinde bir tür geleneksel sarı erişte olan "mie glosor" yapan bir işçi, 18 Mart 2024.  (Fotoğraf: Sandika Fadilah/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay