Xinhua

Endonezya'nın Orta Cava eyaletinde çeltik hasadı başladı

Abone Ol

SUKOHARJO, 16 Kasım (Xinhua) -- Endonezya'nın Orta Cava eyaletinde çeltik hasadı zamanı geldi. Endonezya'da tipik olarak birisi yağışlı, diğer ikisi ise kurak sezon olmak üzere üç ayrı pirinç yetiştirme dönemi yahut mevsimi yaşanıyor.  Endonezya'daki aşırı El Nino hava olayı, Güneydoğu Asya'nın en büyük ekonomisinde pirinç üretimini sekteye uğratırken, yurtiçindeki stokların güvenceye alınması için ithalata başvurulmasına yol açtı. Pirinç üretiminin azalmasına neden olan uzun süreli kuraklık ise pirinç fiyatlarını yükseltti.

Endonezya'nın Orta Cava eyaletine bağlı Sukoharjo bölgesinde çeltik hasadı yapan bir çiftçi, 14 Kasım 2023. (Fotoğraf: Bram Selo/Xinhua)

Endonezya'nın Orta Cava eyaletine bağlı Sukoharjo bölgesinde hasat döneminde çeltikleri çuvala dolduran bir çiftçi, 14 Kasım 2023. (Fotoğraf: Bram Selo/Xinhua)

Endonezya'nın Orta Cava eyaletine bağlı Sukoharjo bölgesinde hasat döneminde çeltik taşıyan çiftçiler, 14 Kasım 2023. (Fotoğraf: Bram Selo/Xinhua)

Endonezya'nın Orta Cava eyaletine bağlı Sukoharjo bölgesinde hasat döneminde çeltik taşıyan bir çiftçi, 14 Kasım 2023. (Fotoğraf: Bram Selo/Xinhua)

Endonezya'nın Orta Cava eyaletine bağlı Sukoharjo bölgesinde çeltik hasadı yapan çiftçiler, 7 Haziran 2023. (Fotoğraf: Bram Selo/Xinhua)

Endonezya'nın Orta Cava eyaletine bağlı Sukoharjo bölgesinde çeltik hasadı yapan bir çiftçi, 7 Haziran 2023. (Fotoğraf: Bram Selo/Xinhua)

Havadan çekilen fotoğrafta, Endonezya'nın Batı Cava eyaletine bağlı Bekasi kentinde bulunan Sirnajati köyünde bir çeltik tarlasının kurumuş yatağındaki su birikintisi görülüyor, 15 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Edy Susanto/Xinhua)