Çin'in ünlü Sanxingdui Harabeleri'nde 3.400 yıllık yeşim taşı ve taş işleme atölyesi keşfedildi Çin'in ünlü Sanxingdui Harabeleri'nde 3.400 yıllık yeşim taşı ve taş işleme atölyesi keşfedildi

MAGELANG, 17 Mayıs (Xinhua) -- Endonezyalı Budistler, Mayıs ayında dolunayın görüldüğü gün olan Vesak'ı kutlamak amacıyla binlerce fener uçurdu. Vesak, dünya genelinde milyonlarca Budist'in Buda'nın doğumunu, aydınlanmasını ve vefatını andığı en kutsal günlerden biri.

venak günü 2

Endonezya'nın Orta Java eyaletine bağlı Magelang'daki Borobudur tapınağında bir Budist keşiş, Vesak Günü'nü kutlamak için düzenlenen törende fenerler uçurduktan sonra selfie çekiyor, 16 Mayıs 2022. (Fotoğraf: Agung Supriyanto/Xinhua)

venak günü 3

Endonezya'nın Orta Java eyaletine bağlı Magelang'daki Borobudur tapınağında insanlar, Vesak Günü'nü kutlamak için düzenlenen törende fener uçuruyor, 16 Mayıs 2022. (Fotoğraf: Agung Supriyanto/Xinhua)

venak günü 4

Endonezya'nın Orta Java eyaletine bağlı Magelang'daki Borobudur tapınağında insanlar, Vesak Günü'nü kutlamak için düzenlenen törene katılıyor, 16 Mayıs 2022. (Fotoğraf: Agung Supriyanto/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay