Bebinca tayfunu Çin'in Shanghai kentine ulaştı Bebinca tayfunu Çin'in Shanghai kentine ulaştı

ORTA CAVA, 25 Temmuz (Xinhua) -- Endonezya'nın Orta Cava eyaletine bağlı Magelang'daki Borobudur Tapınak kompleksinde Ulusal Kebaya Günü töreni düzenlendi.

Çarşamba günü gerçekleşen kutlama sırasında insanlar geleneksel kostümler giydi ve Endonezya'ya özgü müzik enstrümanlarını çaldı.

Ulusal Kebaya Günü, Güneydoğu Asya'da kadınlar tarafından geleneksel olarak giyilen ve UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras olarak kabul edilen bir üst giysi olan Kebaya için her yıl 24 Temmuz'da kutlanıyor.

Endonezya'nın Orta Cava eyaletine bağlı Magelang'daki Borobudur Tapınağı kompleksinde düzenlenen Ulusal Kebaya Günü töreninde geleneksel Kebaya giyen kadınlar Angklung çalıyor, 24 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Agung Supriyanto/Xinhua)

Endonezya'nın Orta Cava eyaletine bağlı Magelang'daki Borobudur Tapınağı kompleksinde düzenlenen Ulusal Kebaya Günü töreninde geleneksel Kebaya giyen çocuklar, 24 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Agung Supriyanto/Xinhua)

Endonezya'nın Orta Cava eyaletine bağlı Magelang'daki Borobudur Tapınağı kompleksinde düzenlenen Ulusal Kebaya Günü töreninde geleneksel Kebaya giyen kadınlar dans ediyor, 24 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Agung Supriyanto/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay